18 Aralık 2013 Çarşamba

GÖZ MAKYAJ FIRÇALARIMI NASIL TEMİZLİYORUM ? - MAC FIRÇA TEMİZLEYİCİ


Merhabalar! Bugün sizlerle özellikle göz makyajı fırçalarımı nasıl temizlediğimi paylaşmak istedim. Malum her gün sürülen farlar , eyelinerlar, yapılan blendig işlemleri göz makyaj fırçalarından elinizin altında  bir kaç adet olmasını gerektirebiliyor. Eğer kullandığınız ve memnun kaldığınız fırçalar M.A.C fırçalar gibi biraz daha pahalı ise ve siz o kadar bütçe ayıramıyorsanız benim gibi birer tane ile yetinmek zorunda da olabilirsiniz. Böyle durumda pis bir fırça ile diğer rengi sürmeye kalktığımızda da ortaya resmen bir renk cümbüşü çıkar :D Bunun yanında özellikle el yapımı hassas fırçaları sık sık  yıkamak da onlara zarar verebilir. İşte bu yüzden ben genelde göz makyaj fırçalarımın temizliğini M.A.C Fırça Temizleyicisi ile yapıyorum.


Bunun için öncelikle Gratis mağazalarından fıs fıslı küçük şişelerden aldım. Bunun yarısından biraz fazlasını  M.A.C Brush Cleanser ile doldurduktan sonra kalan kısmına su ilave ettim. Aslında Temizleyicinin kullanım koşullarında bu yazmıyor ama ben başka blogger arkadaşlarımdan okuduğum üzere ve  içindeki maddeleri biraz daha inceltmek adına sulandırmak istedim.  


Ve aldım elime en koyu farlarımdan biri olan M.A.C Club farı uyguladığım M.A.C 239 numaralı fırçamı. Ne kadar kirli olduğunu yukarıdaki fotoğrafta görebiliyorsunuz. 


Daha sonra fırçamın tam kıllarının üstüne getirmeye çalışarak bir yüzüne bir iki kez hazırladığım karışımı sıktım ve kağıt havluya nazikçe sildim. Aynı işlemi arka yüzü içinde uyguladım. Ve çok büyük çaba sarf etmeden, fırçamın kıllarına, şekline zarar vermeden aşağıdaki fotoğrafta görebileceğiniz gibi gayet güzel ve başarılı bir şekilde temizledim. Gerçekten geriye ne bir iz ne de far lekesi kadı. Aynı işlemi  217, 263 ve 219 numaralı fırçalarım için uyguladığımda da başarılı sonuç elde ettim ve tertemiz oldular. Henüz M.A.C Brush Cleanser'ı denemediyseniz ve bir fırça temizleyicisine ihtiyacınız varsa mutlaka göz atın derim. 285 ml lik bu ürünü M.A.C Mağazalarından ve M.A.C Online dan 38 TL ye alabilirsiniz. 


   Peki siz göz makyaj fırçalarınızı nasıl temizliyorsunuz benimle paylaşır mısınız ? Bu ürünü daha önce                                    kullandınız mı ve benim gibi memnun kaldınız mı çok merak ediyorum :D 
                                                                 Hepinize mutlu günler...


Instagram : Tipik Terazi

     Twitter :     Tipikteraziblog


2 yorum:

  1. suyla karıştırmak gerçekten çok iyi bir yöntemmiş öğrendiğim iyi oldu :) Hem içindeki maddeleri inceltir dediğin gibi hemde ürün daha uzun süreli kullanılır :)

    YanıtlaSil
  2. Evet aynen öyle :) Birazda tasarruf lazım ama değil mi? Hem ürün daha uzun süre gidiyor hemde suyla inceltince daha az zararı olur diye düşünüyorum bende.

    YanıtlaSil