21 Şubat 2014 Cuma

Lancome Teint Visionnaire Fondöten


Günaydınlar...
Haftanın son günü sevimli bir Cuma gününden hepinize merhaba. Bugün incelememiz altında bir fondöten var. Lancome Teint Visinionnaire. Bu ürün cildi mükemmelleştiren kusursuz kapatıcı olarak nitelendiriliyor. Fondötenin içinde Visionnaire cilt bakım serumunda da kullanılan ve 10 yıllık bir araştırmanın sonucunda Lancôme tarafından keşfedilen LR2412 molekülünden %2 konsantrasyon oranında bulunmaktadır. Bu molekülün cilde bakım yaparak katkı sağladığı da önemle vurgulanan bir unsurdur. Yani böylece hem makyaj yapmış, cilt kusurlarınızı kapatmış oluyorsunuz hem de cildinize özel içeriği sayesinde bakım yapmış oluyorsunuz. Kullandıkça cildinizde bir değişim gerçekleştirerek siyah noktalar, gözenekler ve kırışıklıkların görünümünde azaltıcı etki yapar ve pürüzsüz, aydınlık ve homojen bir cilt tonu kazandırır ibareleride bu fondöten için kullanılmış.



Firmanın ürün için bu vaadelerinden sonra gerçek hayata dönüp incelemeye başlarsak fondötenimiz cam şişede ve diğerleri gibi 30 ml boyunda. Şişenin pompalı olması hijyen ve kullanış açısından gayet güzel. Pompa kısmı şeffaf. 2 pompa benim tüm yüzüme yetiyor, daha fazlasına ihtiyaç duymuyorum. Ürün yoğun değil. Gayet akışkan ve homojen bir yapıda. Gün boyu yüzümde ağırlık yapmadan duruyor. Sivilcelenme, yağlanma ya da başka herhangi bir yan etkisini görmedim. Bitişi glowy. Yani ıslak bitişli. Asla mat durmuyor. Bununla birlikte cildimi kurutmuyorda. Belki yağlı ciltliler bu ürünü pek sevmeyebilirler ama benim gibi normal cilde sahip olanlar için gayet başarılı.


Bu fondöteni övülmesinin yanında tercih etmemin diğer sebebi ise kapağının altında saklı olan hazinesiydi. Kapağının üst tarafını açtığınızda sizi bir corrector karşılıyor. Yani nam-ı diğer silici-düzeltici. Bu yüksek kapatıcılığa sahip correctorı kızarıklık, siyah nokta, koyu halkalar gibi çeşitli istenmeyen görünümleri anında azaltmak amacıyla yüzünüzün istediğiniz bölgesine uygulayabiliyorsunuz. Corrector olduğu için kıvamı biraz daha kremsi ve yoğun. Çok az miktarda kullanmanız yeterli. İçeriği C vitamini kompleksi ile geliştirildiği için koyu halkalara ve siyah noktalara karşı etkinliği de arttırılmış oluyor. Yoğun kıvamı yüzünden iyi dağıtamazsanız belki çizgilere dolma yapabilir ama iyi yedirdiğiniz takdirde pek çizgilenme yapmıyor. Gün boyunca da çok fazla bozulduğunu ve dağıldığını görmedim. Gayet güzel ve başarılı bir ürün olmuş bence.


Kapatıcının olduğu yerde minik birde aynası var. Çok kullanışlı ve şık düşünülmüş bence. Tek bir üründe hem yüzünüzü hem gözaltınızı kapatıp birde bu sevimli ayanasından yararlanabilirsiniz. Taşıma kolaylığı da cabası zaten :) 


Yanılmıyorsam bu fondötenin 10 a yakın renk seçeneği mevcut. Bendeki rengi 02 Lys Rose. Bej değilde daha bir pembe alt tonlu kendisi.


Yapısı yukarıda gördüğünüz ve belirttiğim gibi akışkan. Bir Rimmel Wake Me Up gibi yoğun kıvamlı değil. Yüzümde göstermek istediğim fotoğraflarımda içime çok sinmediği için elimde swatchladım. Nasılsa çekeceğim videolarda en kısa sürede duruşunu da net bir şekilde gösterebileceğim. Kapatıcılığı ve bitişi aşağıda görebilirsiniz. Damarlarımın kapandığı ve ıslak duruşlu olduğu gayet net görülebiliyor.



Sonuç olarak cilde yaptığı ya da yapacağı bakımı uzun vade de görebileceğim için kapatıcılık ve kullanış açısından sorarsanız ben bu ürünü gayet başarılı buldum ve sevdim. Biterse bir daha alır mıyım? Orası belli değil. Çünkü şu aralar en sevdiğim ve vazgeçemediğim fondötenim MUFE HD ile aşk yaşadığım için sadece onunla da devam edebilirim. Fakat 2. bir ürün için evet tekrar alınabilir. Siz bu ürünü denediniz mi? Aynı zamanda bakım yapan bu ürün hakkında ne düşünüyorsunuz?
Hepinize mutlu hafta sonları :D

     Facebook : Tipikteraziblog
     Twitter :     Tipikteraziblog 
Instagram : Tipik Terazi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder