9 Mayıs 2013 Perşembe

DERMALOGİCA PRECLEANSE ÇİFT ETKİLİ TEMİZLEYİCİ...

   Gerek yaptığımız makyaj gerekse kullandığımız güneş koruyucular cildimizde sürekli bir kimyasal etki yaratmaktadır.Hele ki bu makyaj günlük değilde özel bir gün ve gece içinse fondötenler, kapatıcılar, pudralar, allıklar, üst üste sürülürde sürülür:) Bunun  yanında cildimizin salgıladığı sebum ve çevresel kirlerde gelip yapışınca doğal olarak giderek sağlıksızlaşan cildimiz bize sinyaller vermeye başlıyor.Matlık, kuruluk, cansızlık,siyah nokta  sivilcelenme .....

   İşte tüm bunlara karşı mücadele etmek ve cilt sağlımızı korumak için ilk önce gelen adım cilt temizliğimizdir.O gözeneklerimizi tıkayan kalıp gibi makyaj, her güneşe çıkmadan önce uyguladığımız güneş koruyucular ve çevresel kirleri söküp atmak için Dermologica Precleanse Temizleyiciyi sunmuş bizlere.Ürün diğer temizleyicilerden biraz farklı.Şeffaf bir yağ.Aynen bebe yağı gibi düşünün.Ve bu yağın asıl amacı su bazlı kirleri temizleyen bildiğimiz günlük temizleyicilerin aksine,cildimizdeki yağ bazlı kirleri temizlemek.Yağ bazlı kirler günlük temizleyicimizin tam olarak içine işleyemediği bir bariyer oluşturuyor yüzümüzde.Tam da bu noktada bitkisel yağ bazları ile formüle edilmiş bu ürünü, yağ moleküllerinin birbirini çekmesi sayesinde  ciltteki yağ bazlı kirleri çözüyor.Zeytinyağı ve Kayısı Çekirdeği yağı bazlı bu temizleyici Kukui Fındığı,Hodan Tohumu ve Pirinç Kepeği yağları ile zenginleştirilerek çıkıyor karşımıza.


 
   Kullanımına ve bıraktığı etkiye değinecek olursak;
 
   Kuru olan yüzünüze elinize döktüğünüz bir miktar yağı göz çevresi dahil olmak üzere her yere yayarak dairesel hareketlerde masaj yapıyorsunuz. Bu esnada tüm makyajınız (en inatçısı bile) dağılıp birbirine giriyor tabi ki :) Yeteri kadar masaj yaptıktan sonra ellerinizi ıslatıp kaldığınız yerden dairesel hareketlere devam ediyorsunuz. Az önce yüzünüze sürdüğünüz o yağ bir anda süt emilsiyon kıvamına dönüşüyor. Sanki yüzünüzü temizleme sütüyle ovuyormuşsunuz gibi. Bu işlemide yeterli derecede sürdürdükten sonra cildinizi ılık suyla duruluyorsunuz. Geride makyaj yada kirden eser kalmıyor. Daha da etkili bir temizlik için arkasından günlük temizleyiciyle geçilmesi öneriliyor ama ben yapmıyorum. Yüzümde yağlı bir his kalmadığı gibi, iyi temizlendiğini hissediyorum ve o bıraktığı yumuşaklığı çok seviyorummm :)
 
   Ürünün bence olumsuz yönlerine gelirsek;
   -Boyutu
   -Şişenin Şekli
   -Fiyatı   olarak sıralayabilirim.
 
   Şişesi gördüğünüz gibi dökmeli. Ürün zaten akışkan bir yağ. Bu yüzden dökerken israf yapmamak bazen kaçınılmaz olabiliyor. Elinize fazla kaçırdığınız yağı da geri boşaltmak imkansız. Boyutu 150 ml. ve buna rağmen indirimsiz fiyatı 127 TL. Yani ürün az fiyat çok. Bütçeye göre davranmanız gerekiyorsa her gün kullanmak pek mümkün değil :) Benim gibi sadece çok ağır makyaj yaptığınızda yada haftada 1-2 kez kullanırsanız ömrünü uzatabilirsiniz.
   Genel olarak memnun muyum? Memnunum.Güzel mi? Gayet güzel.Eee kalite ve marka zaten tartışılmaz ama bitince miktar ve fiyat kıyaslaması yaparak bir daha alırmıyım inanın şuan için bende bilmiyorum :)
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder