22 Nisan 2014 Salı

Normal Ciltler İçin Yaş Maya Maskesi


Günaydın günaydın ve günaydınlar efendim :)

    Bir salı sabahından hepinize merhaba. Fondöten sürüyoruz, üstüne sabitlesin diye pudra uyguluyoruz, onun üzerine kontur için ayrı ürün, aydınlatmak için ayrı ürün sürüp bir de allık yapıştırdık mı fıstık gibi oluyoruz. Peki gün boyu bu kadar ürüne maruz kalan cildimize bakım yapmaz, "İmdattttt" çığlıklarına kulak vermezsek ne olur ? Mat, cansız ve günden güne kötü görünen bir cilde sahip oluruz. yaptığımız peelingler bir yana ben evde doğal yollarla yapılan bakımların da hastasıyım. Bugün sizlere Suna Dumankaya'nın meşhurrrr Maya Maskesinden bahsetmek istiyorum. Öncelikle Maya Maskesinin ne işe yaradığına bakacak olursak;

- Yaş maya içeriğindeki B2 ve B6 vitaminleri sayesinde cildin yağ dengesini ayarlayarak akne ve sivilceye karşı etkili oluyor.Maya cildi hem içeriden hem de dışarıdan besler.Cildi nemlendirir ve dış etkenlere karşı koruma sağlar. Aynı zamanda cildin daha sıkı daha pürüzsüz olmasına yardımcı olur.

Bu maskeyi eğer cildiniz hassas değilse yoğurt kullanarak, eğer hassassa süt kullanarak yapabilirsiniz. Süt veya yoğurdu 1 parça yaş maya ile karıştırarak krem kıvamına getiriyorsunuz. Yüzünüze ve dekoltenize bol bol uyguluyorsunuz. 20 dk  kadar beklettikten sonra ılık su ile duruluyorsunuz. Maske bekleme esnasında kuruyup yüzünüzde mermer gibi oluyor :) Gülmekte ve konuşmakta bir hayli zorlanıyorsunuz. Bu maskeyi haftada bir kere uygulayabilirsiniz. Ben bir kaç kez denedim ve gerçekten cildim daha gergin daha pürüzsüz oldu. 1 ay sonunda cilt lekerimde açılma hissettiğim gibi cilt tonumda da iyileşme gözlemledim. Cildim daha parlak daha dinlenmiş oldu. Siz hiç bu maskeyi denediniz mi ? Eğer yapmadıysanız sadece 2,5 TL verip marketten alacağınız koca paket maya sayesinde 2-3 ay yapabileceğiniz maske malzemesine sahip olabilirsiniz. Sizdeki sonuçlarını merakla bekliyorum :)

     Facebook : Tipikteraziblog
     Twitter :     Tipikteraziblog 
Instagram : Tipik Terazi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder