31 Aralık 2014 Çarşamba

Braun Yüz Epilatörü ve Peeling Başlığı


Yılın son gününden herkese merhaba :)

2014 yılının bu son gününü 2015 yılına damgasını vuracak ve çok merak edilen bir ürünle kapatmak istedim. Bugün ki misafirimizi Braun Yüz Epilatörü ve Peeling Başlığı. Şurada tanıtım videosunu çektiğim bu cihazı yaklaşık 1 ay kadar önce aldım. Asıl merak ettiğim Peeling Başlığı olsa da bir taşla iki kuş vurmuş oldum.



Öncelikle ürünün 2 türlüsü satılıyor. Epilatör+Peeling Başlığı+ Ayna+ Çanta olmak üzere bir grup, sadece Epilatör + Peeling Başlığı olmak üzere ayrı bir grup. İlki 230 TL iken ikincisi ise 175-180TL civarı. Ben alırken öncelikle fiyat nedeni ile diğerini tercih etsemde şimdi satıcı kızın ısrarlarını iyi ki dinlemiş ve iyi ki de aynalı olanını almışım diyorum. O ayna var ya o ayna başlı başına mutluluk sebebi diyeyim ben size :D



Epilatör aslında hepimizin bildiği diğer cihazların daha küçük versiyonu. Sanırım üzerinde 10 ya da 12 adet cımbız var. Tam ortada bulunan açma kapatma düğmesi fotoğrafta da görebileceğiniz gibi sağa ya da sola hareket edebiliyor. Bu sayede tüylerinizin çıkış yönüne doğru cımbızlarda sağdan sola ve ya soldan sağa hareket ediyor. Bence bu cihaza avantaj katan çok iyi düşünülmüş bir ayrıntı. Burada belirtmeden edemeyeceğim en kötü özelliği ise pil yuvası. Tam bir işkence! Pil kapağını neyle nasıl açsam diye cebelleştikten sonra yeni aldığınız ürününüzün altını biraz deforme etmek zorunda kalabiliyorsunuz :) 

Dediğim gibi benim asıl hedefim Clarasonic'e o kadar para vermek istemediğim için Peeling Başlığı olsa da, fikir sahibi olabilmek için dudak üstümde ve yanaklarımda epilatörünü de 2 kez denedim. Yeni çıkan tüylerimde daha koyu çıkma,sertleşme ve çoğalma hissetmedim. Ama unutmayalım ki bu kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Yani ben burada kesinlikle yan etkisi yok diye bir şey söyleyemem. Uygulama esnasında asla dayanılmayacak bir acı vermiyor. Fakat hiç acımıyorda değil. Sonuçta tüyleri kökünden alıyorsunuz o kadar acı çok doğal :D  Dudak üstünde olmasa da şakaklarımdaki tüyleri aldığımda yüzümde kızarıklık ve küçük küçük kabarcıklar oldu. Fakat bu kalıcı olmanın aksine 5 dk. da geçen cinsten oldu.


Peeling Başlığına gelecek olursak oda aynı cihaz üzerinde çalışıyor. Çok kolay bir şekilde Epilatör başlığını söküp Peeling olanı takıyorsunuz. Bu da aynı Clarisonic gibi titreşim ile çalışıyor. Çok keskin ve net bir biçimde sağa sola dönerek değil. Fırça çok büyük değil. Burun kenarı ve küçük alanlara da uygulama yapabilmeyi sağlayacak boyutta. İlk uygulamaya başladığınızda cildinizi tahriş eder mi diye düşünüyorsunuz ama bendeki etkileri göz önüne alırsak hiç bir tahrişe sebep olmadı. Yüzünüze bastırmadığınız sürece ( ki baskı yapmamak lazım) herhangi bir acı hissi duymuyorsunuz. Sadece titreşim dolayısı ile kan akışınız hızlanıyor ve yüzünüzde sadece karıncalanma hissi oluşuyor. Uygulamaya son verdiğinizde oda ortadan kalkıyor zaten. İlk denemeden sonra yüzünüzdeki minik pütürcüklerin kaybolduğunu görebiliyorsunuz. Sanırım kan akışının hızlanmasının da etkisi ile cildiniz daha parlak pürüzsüz ve sağlıklı görünüyor. Aldığımdan beri yaklaşık 5-6 kere kullandım ve her seferinde sonuçtan daha da memnun kalarak iyi ki almışım dedim.


Bence ürünün  ikinci en güzel yanı ise başlığının tamamen değil, sadece fırçasının değişmesi. Aşağıda fotoğrafta da görebileceğiniz gibi başlığın üstünde bulunan tuşa bastığınızda fırça yerinden çıkıyor. Bu işlemi yapması, kıl kısmı takması ve çıkarması da inanılmaz kolay. Kutu üzerinde 3 ayda bir değiştiriniz yazsa da kullanımınıza bağlı olarak bence bunu 5-6 aya kadar uzatabilirsiniz. Fırçasını bulabileceğiniz yer ise Braun yetkili servisleri. Tamamen başlığı değiştirmektense bu küçük kıl yapıyı değiştirmek maddi anlamda bize çok daha az külfet verecektir diye düşünüyorum.


Ve gelelim benim en sevdiğim parçaya. Işıklı aynaya. "Yahu bir ayna değil mi sonuçta? Ne var yani?" demeyin. Vallahi de billahi de bu bir mucize. Aldığım günden beri kuaföre gitmiyorum. Kendi kaşlarımı kendim düzeltmekten artık büyük bir keyif alıyorum. En ufacık kıl,tüy, detay ne varsa bu ayna ile görmemeniz mümkün değil. Farımı nereye sürmüşüm, nasıl ışıldıyormuş, ne renkmiş hepsini en ince ayrıntısına kadar görebiliyorum. Baktıkça bakasım geliyor o derece. Şu an beni anlamıyor olabilirsiniz ama aynayı elinize alıp baktığınızda bana sonuna kadar hak vereceksiniz biliyorum :D


Siz bu ürün hakkında ne düşünüyorsunuz ? 2015 yılı dilek listenizde mevcutmu kendisi?
 2015 yılı herkese, hepimize önce sağlık, aşk, mutluluk ve para olmak üzere devamında hakkımızda hayırlı olan ne varsa getirsin.
MUTLU YILLAR!

    Facebook : Tipikteraziblog
     Twitter :      Tipikteraziblog 
 Instagram :  Tipik Terazi
    Youtube:     Tipikteraziblog

2 yorum: