17 Eylül 2014 Çarşamba

NARS LIGHT REFLECTING SETTING POWDER / Işığı Yansıtan Sabitleme Pudrası


 Merhabalar! Bugün blogumun konuğu 2014 yılının ilk aylarında aldığım ve o günden bu yana da çok severek kullandığım bir ürün olan Nars Light Reflecting Loose Setting Powder.

Beni bu ürünü almaya iten en önemli neden elimdeki sabitleyici toz ve transparan pudraların uygulama sonrası fondötenimi matlaştırması oldu. Özellikle ıslak bitişli bir fondötenin sabitleme sonrası tuğla gibi mat olması beni en sinirlendiren olaydı. Bir kaç blogda okuduğum "Matlaştırmadan sabitliyor." ibaresi ile ürüne göz atmak için gittiğim Sephora Mağazasında bence daha kullanışlı olan sıkıştırılmış olan  halini bulamayınca bende toz olanına bir şans vermek istedim.



Ürün yuvarlak plastik bir kapta ve klasik Nars'ın kauçuk kir tutmaya çok müsait kapaklarına sahip. Her ne kadar yoğunluktan beyaz gibi görünse de aslında transparan bir ürün kendisi. İçinde minik minik ışıltıları var ve ışığın yansımasını sanırım bunlar sağlıyor. Işıltı dediğimde aklınıza  kalıplaşmış "Disko topuna döndürmez" cümlesi gelsin. Işıltıları çok belli değil, cildinizi sağlıklı gösteren cinsten ki kendilerini ancak kuvvetli ışıklar altında görebiliyorsunuz. O yüzden ben fotoğraflarda yansıtmayı pek beceremedim :) Gerçekten yüzünüzü matlaştırmadan sabitliyor. İncecik bir yapıya sahip. Un yanında kalın kalıyor o derece :) Parmaklarınızı değdirdiğinizde kaybolup gidiyor resmen. Bu yüzden yüzünüzde ağırlık yapmayı bırakın, varlığını hissetmiyorsunuz bile. Taki elinizi yüzünüze değdirene kadar. Cildinize öyle kadifemsi bir his veriyor ki elinizi yüzünüzden çekmek istemiyorsunuz. Hani bu silikon içeren bazları sürünce  hissediyoruz ya aynen öyle. Asla ve asla cakey bir görüntü yaratmıyor. Kullandığım süre zarfında cildimde kuruma, yağlanma, sivilcelenme ve bunun gibi yan etkiler görmedim. Hem yüzümde hem de daha önce şurada bahsettiğim Benefit Fake Up'ı göz altlarımda sabitlemek için kullandığım bu ürünün miktarı 10 gr. Sıkıştırılmış olanı ise 7 gr. Fakat bildiğim kadar ile ikisinin de fiyatı aynı.Bana sorarsanız ben sıkıştırılmış olanı bulsaydım aradaki 3 gr farka bakmadan onu alırdım çünkü toz halini uygulamak çok daha zahmetli. Etrafa saçmadan fırçaya alabilmek ve tozutmamak biraz imkansız :) Bunu bitirdiğimde kesinlikle sıkıştırılmış halinden edineceğim.

Kullanmaktan asla sıkılmayacağınız ve yaz-kış elinizden düşürmeyeceğiniz bu ürünün fiyatı sanırım şuan 100-110 TL arasında. Siz bu ürün hakkında ne düşünüyorsunuz? En sevdiğiniz sabitleme pudranız hangisi?

   Facebook : Tipikteraziblog
     Twitter :      Tipikteraziblog 
Instagram :  Tipik Terazi
    Youtube:     Tipikteraziblog



2 yorum:

  1. Bu ürünün sıkıştırılmış olanını kullanıyorum, çok seviyorum gerçekten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bende bu bitince kesinlikle sıkıştırılmış olanını alacağım :) Sende iyi günlerde kullan...

      Sil