26 Mayıs 2014 Pazartesi

ÇATLAYAN ve SERTLEŞEN TOPUKLAR İÇİN FORMÜL


Günaydınlar :)

Malum artık yaz geldi ve çizmelerin, botların yerini babetler, sandaletler, burnu ve arkası açık ayakkabılar aldı. Doğal olarak ayak bakımı hepimiz için daha da bir önem kazandı. Pedikür yanında özellikle çorapsız ve terliksiz yere basmaktan kaynaklanan topuk sertleşmesi ve çatlaması sorunsalı da bu dönemde bir hayli öne çıkan durumlardan biri. Kim o güzelim ayakkabıları pamuk gibi topuklarla giymek istemez ki ? İşte bugün sizlere ayak bakımınız için özel bir tarif vermek istiyorum;

   Malzemeler:
- 1 kahve fincanı vazelin
- 6 adet dövülmüş aspirin
- 1 çay kaşığı karbonat
- ½ limon suyu

Tüm malzemeleri birbirine karıştırıp. bu karışımı önceden törpülenmiş kuru ayaklarınıza sürüyorsunuz. Daha sonra ayaklarınızı strech film ile sarıp üzerine çorap giyiyor ve sabaha kadar öyle yatıyorsunuz. Hepsi bu kadar. Ne kadar kolay değil mi? Bu tarz bitkisel ve evde yapılan karışımlara ben bayılıyorum. Özellikle Suna Dumankaya'nın tariflerine. Siz ne düşünüyorsunuz? Ayak bakımı için sizin önerebileceğiniz bir tarifiniz var mı? 

Hepinize mutlu haftalar :)

     Facebook : Tipikteraziblog
     Twitter :     Tipikteraziblog 
Instagram : Tipik Terazi

2 yorum:

  1. Ben her dusta yada ikinci dusta ayaklarimi törpülüyorum, sadece bir kac saniyemi aliyor ve böylelikle özel bir ayak bakimi gerek kalmiyor, aliskanlik haline getirmek lazim, nekadar ilgilenilmezse okadar kötü oluyor cünki ;)

    YanıtlaSil
  2. Evet gerçekten öyle.Biraz igilenmedin mi ondan sonra bir hafta uğraşıyorsun eski haline getirmek için. O topuk törpüleri bencede çok işe yarıyor benimde duşumun bi köşesinde durur hep :)

    YanıtlaSil