3 Kasım 2013 Pazar

M.A.C MAKYAJ KURSUM



Hepinize merhaba!
    Kozmetiğe, makyaja, süse, püse bu kadar meraklı biri olarak üstüne birde blog sahibi olunca uzun zamandan beri aklımda makyaj kursuna gitmek vardı. Bir M.A.C alışverişi sırasında broşürleri görünce M.A.C te de makyaj kursu verildiğini öğrendim ve o an kafaya taktım. O kursa gidilecek arkadaş :) Bunu duyan iş arkadaşlarımda doğum günümde hediye olarak Makyaj Kursunda kullanmam için  bana M.A.C ten hediye çeki aldılar. Bu kursun özelliklerini bilmeyenler için kısaca bahsetmek istiyorum. M.A.C Mua ları tarafından 90 dk boyunca bire bir ders alabiliyorsunuz. Yüzünüzün yarısına onlar makyaj uygularken onlardan gördüklerinizi diğer yarısına kendiniz uyguluyorsunuz. Özellikle yönlenmek istediğiniz neresi varsa özellikle orası üzerinde yoğunlaşıyorsunuz. Ben göz makyajı inceliklerini öğrenmek istediğim için ona yoğunlaştık ama bunun yanında nasıl kontur yapılır ve allık nereye sürülür bunu da öğrendim. Makyaj kursu fiyatı 280,00 TL. En güzel tarafı ise kurs bitiminde size 280,00 TL tutarında bir alışveriş fişi vermeleri ve bunu dilediğinizce harcayabilmeniz. İster aslında makyaj kursu bedava deyin isterseniz de makyaj kursu alınca bir sürü hediye ürün veriyorlar deyin siz nasıl isterseniz :D Bence tek sıkıntılı tarafı ise fişi sadece o an harcayabiliyor oluşunuz. Bu sebeplede ne alsam acaba o mu bu mu derken çok sersem olabiliyorsunuz. bildiğiniz gibi M.A.C ten aldığınız ürünü geri vermek gibi bir olasılığımız da yok. Bu benim gibi kararsız bir terazi için çok ama çok kötü :(


 İşte makyaj masamız :) Öncelikle hangi tonlardan hoşlandığınızı soruyorlar ve ona göre far üçlüsünü Mua ile birlikte belirliyorsunuz.


    Ve işte başlıyoruz. Ben Alsancak M.A.C te Sertay Mua ile çalıştım. Sabırla ve özenle ne gerekiyorsa gösterdi bana. Tüm sorularıma içtenlikle, incelikle cevap verdi anlattı. Ellerine ve emeğine sağlık.

    
Birlikte kahve tonlarını kullanmaya karar verdik. İlk önce cildime baz uyguladık. Daha sonra şimdilerde kullanmaktan vazgeçemediğim paint pot rengimi belirledik ve onu da uyguladık. M.A.C Teddy göz kalemini üst ve alt kirpik diplerime sürdükten sonra 219 numaralı fırça ile dağıttık. Bu bile gözlerimi ön plana çıkarmak için yetti de arttı bile. Daha sonra far sürümüne geçtik ve Bronze far ile gölge uygulamasına başladık. Burada bize yardımcı fırçalar 217 ve 242 numaralı fırçalardı. Benim göz şeklime göre nerelere nasıl gölge yapmalıyım fırçayı nasıl tutmalıyım ve aynaya nasıl bakmalıyım hepsini gördüm.

Sertay Mua Rimelimi sürerken...


 Ve diğer gözüme ben uygulama yaparken. Örneğin burada en büyük hatamın gözlerimi yana çekerek uygulama yapmak olduğunu öğrendim.


    M.A.C Studio Finish Concealer uygularken. Yine bir göz altıma Sertay Mua uyguladı diğerine ben. Buarada sağ olsun banada kendimi iyi hissettirmek için fırçaları gayet başarılı tuttuğumu ve kullandığımı söylemeden edemedi. Sonuç olarak ise ben kendimde Studio Finish pek beğenmedim. Favorim ilerleyen zamanlarda yazısını yazacağım Pro-Long Wear Kapatıcı.


 Üst ve alt göz içlerime akmayan siyah göz kalemi uygularken...

 Yine "Hadi bakalım sıra sende" diyerek benim sıram :)

Göz makyajım bittikten ve fondötenim sürüldükten 1 dk sonra ki halim :)

Birazda şımarıklık :D

   
 Veee işte kontür uygulaması. Sağ taraf Sertay Muaya sol taraf ise bana ait. Bunu özellikle böyle yazmamı istedi çünkü ben kendi kendime uygularken fırçayı o kadar bastırmışım ki fırçanın boyası bile yanağıma geçti :)


Alnımı daha dar göstermek için alnım ve saç diplerimin kesiştiği yere bronzer geçerken...


 M.A.C Grain kaş kalemi ile kaşlarımı doldururken...


     En son kurs bitiminde nereye neyi kullandığımızı unutmamak için şuan adını unuttuğum benim kağıt manken olarak nitelediğim şeye makyajı uygularken. Altta tek tek yüze, kaşa, kirpiğe, gölgelemeye neleri ve hangi fırçaları kullandığımızı isim isim yazdığımız bir alan var.






    İşte benim Makyaj Kursu sonucum. Ben çok memnun kaldım. Bilmediğim dikkat etmem gereken bir sürü şey öğrendim. Özellikle bu aralar sık sık ve gayette başarılı bir şekilde kontür uyguladıkça iyiki de gittim diyorum. Yanında aldığım ürünleri bile çıkarıp çıkarıp bakıyorum :D Eğer aklınızda böyle bir şey varsa hiç düşünmeyin ve M.A.C e gidin derim. Buradan tekrar Sertay ÇOŞKUN' a teşekkür ediyorum. Emeğine sağlık...

16 yorum:

  1. mutlu yıllar ve makyajın güzel olmuş...Kursu bende merak ettim ne kadar ?

    YanıtlaSil
  2. Tşk ederim.Yazıyı güncelledim. Daha detaylı oldu :) Ücretide yazımda paylaştım...

    YanıtlaSil
  3. Evet mutlu yıllara <3 Kahve tonları benim favorim sanırım ama bu aralar farklı çılgın renklere de yöneldim :) Aldığın ürünleri de merak ettim ben :)

    YanıtlaSil
  4. Sırada onlar var toplu şekilde paylaşım yapıcam :) Tek tek de yorumlayacağım kullandıkça ama Painterly Paint Pot şu an en severek kullandığım ürün.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba makyajınıza bayıldım.Kontürleme ayrıca çok başarılı. Bu işlemi hangi fırçayla ve hangi ürünle yaptılar yazabilir misiniz acaba
    Bengü

    YanıtlaSil
  6. Çok tşk ederim beğenmene sevindim. Makyajın asıl teması göz üzerine olduğu için genelde gözde kullandığımız ürünleri not aldık. Ben zaten kontürleme işlemi için Real Techniques Expert Face Brush ve Sleek Face Form Palet kullanacağım için o an ne kullandığımıza pek dikkat etmedim açıkçası Ama illa ki onları beğendim dersen senin için öğrenirim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğitimin yeri yurdu yokmu bilgilendirmicek sen neden yazıyorsun babanın yerimi

      Sil
  7. Bir erkekten makyaj dersi almak, ilginç bir deneyim gerçekten:) Beğendim..

    YanıtlaSil
  8. Sağol canım beğenmene sevindim :) Evet değişik bir deneyim oldu :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba kurs aldığınız merkez nerededir ve telefon numarası alabilir miyim sizden

      Sil
  9. Merhaba 😊 Ellerinize saglik çok guzel olmus. Bnm hayalim professional makeup kursun okumak.nerde ve nasil okucagima yardim etseniz çok sevinirdim. Tsk ederim

    YanıtlaSil
  10. Merhaba 😊 Ellerinize saglik çok guzel olmus. Bnm hayalim professional makeup kursun okumak.nerde ve nasil okucagima yardim etseniz çok sevinirdim. Tsk ederim

    YanıtlaSil
  11. kurs sonunda sertifika veriyorlar mı? ve sadece kendi yüz şeklinizi mi öğrediniz ve de :D sadece 90 dk mı????

    YanıtlaSil
  12. kurs sonunda sertifika veriyorlar mı? ve sadece kendi yüz şeklinizi mi öğrediniz ve de :D sadece 90 dk mı????

    YanıtlaSil
  13. Bir sertfka vwriyorlar mi egitime dair

    YanıtlaSil
  14. Merhaba Macin kursunu nerde aldınız eğitimin sonuna sertifika veriyorlar mı vrtrlefon numarasi ve adres rica etsem sizden teşekkürlerimi.

    YanıtlaSil